Czy mięso szkodzi?


2015-11-03
Światowa Organizacja Zdrowia bije na alarm: toksyny w przetworzonym mięsie szkodzą! WHO umieściła przetworzone mięso obok takich czynników, jak azbest, papierosy czy spaliny. Jak mogą nam pomóc świeżo wyciskane soki? Agencja Badania Raka podaje, że jedzenie 50 g wędlin dziennie zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego o 18 proc. Z badań epidemiologicznych wynika też, że osobom, które jedzą zbyt dużo mięsa i jego przetworów, grozi nadwaga i otyłość. A z otyłości wynika szereg chorób. 

Jak się leczyć... dietą? My to wiemy: http://terapiasokami.pl/dr-e-biernat-kaluza-dieta-weganska-leczenie-chorob

Przeczytaj również:

Ukryte zakwaszenie. Zaburzona równowaga kwasowo-zasadowa nie musi oznaczać pH niższego niż 7,35. Istnieje też kwasica utajona. pH krwi oscyluje wtedy w dolnych granicach normy, ale mechanizmy regulujące równowagę kwasowo-zasadową działają coraz słabiej.

Co odkwasza? Świeże soki. Białka rozkładają się do kwasów, a warzywa i owoce – do związków zasadotwórczych. Dieta bogata w warzywa i owoce, a przede wszystkim świeżo wyciskane soki (są lepiej przyswajalne niż całe owoce i warzywa)obniża też ciśnienie – co także wpływa korzystnie na nerki.

Czytaj więcej o wartości zdrowotnej soków na http://terapiasokami.pl/Co-lepsze-sok-czy-warzywa-i-owoce-w-calosci

 Alarm dla nerek. Jak podaje pismo „Journal of the American Society of Nephrology”, duża ilość mięsa – zwłaszcza czerwonego – w diecie może przyspieszać rozwój przewlekłej choroby nerek, która prowadzi do ich niewydolności. Im większe zakwaszenie, tym większe było ryzyko tej choroby.

Czytaj więcej, jak leczyć zakwaszenie na http://terapiasokami.pl/zakwaszenie-organizmu-test

Soki źródłem zdrowia. Aby dieta była zdrowa, musi być bogata w błonnik, witaminy i inne składniki odżywcze. Najlepszym źródłem błonnika, dobrze przyswajalnych witamin i fitosubstancji są świeżo wyciskane soki owocowe i warzywne. Ważne jednak, by wyciskarka była wolnoobrotowa – (oferują je firmy takie jak Hurom czy Kuvings).

Wyciskarki wolnoobrotowe: http://terapiasokami.pl/wyciskarka-hurom-hf-2ghttp://terapiasokami.pl/wyciskarka-kuvings-b6000

 A co z mięsem? Jest ważnym źródłem żelaza, cynku czy witaminy B12 aminokwasów egzogennych. Jednak jego nadmiar jest szkodliwy. Polski Instytut Żywności i Żywienia zaleca spożywać nie więcej, niż 2-3 porcje mięsa po 150 g tygodniowo.

Dowiedz się więcej o leczeniu sokami. Z naszymi Klientami dzielimy się wiedzą. Tworzymy Centrum Pomocy dla osób stosujących terapię antynowotworową dr Gersona. Co dwa tygodnie nasi Klienci dostają newsletter z wiedzą jak dbać o siebie. Uczymy, jak powstają choroby na poziomie komórkowym.

 



Nadesłał:

Owocowa Malwina terapiasokami.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl