Piwo bezalkoholowe jako naturalny izotonik? Spróbuj sam!
Bezalkoholowe piwo Tichauer, warzone naturalnie w oparciu o ponad 120-letnie receptury to świetny izotonik pełen składników mineralnych takich jak witaminy z grupy B, potas, wapń, fosfor, ryboflawina, niacyna, magnez i cynk.
Bezalkoholowe piwo Tichauer, warzone naturalnie w oparciu o ponad 120-letnie receptury to świetny izotonik pełen składników mineralnych takich jak witaminy z grupy B, potas, wapń, fosfor, ryboflawina, niacyna, magnez i cynk. To najlepszy i najbardziej naturalny sposób na uzupełnienie niedoborów po wysiłku fizycznym lub podczas upałów.
Piwo bezalkoholowe to świetna alternatywa dla miłośników sportu i bursztynowego trunku. Może być stosowane jako naturalny i zdrowy izotonik dla amatorów i zawodowych sportowców na specjalnych dietach oraz po wysiłku fizycznym. Najlepszym wyborem jest Tichauer Free - klasyczny lager o wyrazistym i intensywnym aromacie. To piwo warzone naturalnie w oparciu o ponad 120-letnie receptury dawnych browarników i dlatego w jego składzie jest mnóstwo zdrowych składników. Tak smakuje prawdziwe piwo sprzed wieków!
Zdrowy skład
W składzie Tichauer Free znaleźć możemy przede wszystkim źródlaną wodę, słód jęczmienny i chmiel. Ta wyjątkowa mieszanka zawiera wartościowe polifenole o działaniu przeciwutleniającym i przeciwzapalnym. Z kolei witaminy z grupy B odpowiadają między innymi za prawidłowe działanie układu nerwowego i zachowanie równowagi psychicznej.
Piwo idealne dla sportowców!
Składniki odżywcze zawarte w bezalkoholowym piwie wpływają odżywczo na resyntezę czerwonych krwinek. Piwo przewyższa także izotoniki zawartością potasu i magnezu nawet 15 razy! Te makroelementy wpływają na skurcze mięśni, dlatego świetnie znajduje zastosowanie po treningach. Tichauer Free zawiera również wiele przeciwutleniaczy i antyoksydantów, dzięki czemu wpływa na spowolnienie procesu starzenia i przyspiesza regenerację tkanki mięśniowej.
Postaw na zdrowie i wyjątkowy smak
Sekretem smaku i bogatego składu piwa Tichauer są receptury dawnych mistrzów, którzy szczególny nacisk kładli na dolne fermentowanie w otwartych kadziach, gdzie drożdże swobodnie i bezstresowo łączą się z tlenem, co wpływa na klasyczne walory smakowo-zapachowe. Ważne jest także rygorystyczne przestrzeganie zasad leżakowania w tankach, czyli odpoczywania oraz filtrowania w ziemi okrzemkowej. Dzięki temu browarnicy zachowują wartości odżywcze piwa i uzyskują wysoką klarowność. Każdy proces wymaga odpowiednich składników i przebiega bez pośpiechu - zajmuje ściśle określoną ilość czasu, by w efekcie powstał orzeźwiający lager z delikatną nutką goryczki i finezyjnym smakiem.
Więcej informacji: http://browarobywatelski.pl
Nadesłał:
dorota5
|