Jak odżywiać się przy podagrze?


Jak odżywiać się przy podagrze?
2014-03-04
Choroby i przypadłości wymagają od nas często zmiany trybu życia i nawyków żywieniowych. Szczególne wymagania określa na przykład dieta przy podagrze, która powinna zawierać mało tłuszczu, natomiast więcej węglowodanów, wspomagających wydalanie moczanów wraz z moczem.

Choroby i przypadłości wymagają od nas często zmiany trybu życia i nawyków żywieniowych. Szczególne wymagania określa na przykład dieta przy podagrze, która powinna zawierać mało tłuszczu, natomiast więcej węglowodanów, wspomagających wydalanie moczanów wraz z moczem. Stosowana dieta dna wprowadza łagodne potrawy, przede wszystkim gotowane, duszone bez obsmażania, a także pieczenie, natomiast mięso zaleca się gotować w dużej ilości wody. Posiłki warto popijać niegazowaną wodą, idealnie jeśli wcześniej została ona przepuszczona przez jonizatory. Jonizator wody pozwala nam w domowych warunkach osiągnąć wodę bardziej korzystną do spożycia, a jak wiadomo rola wody w naszym funkcjonowaniu jest nieoceniona, gdyż woda jest głównym składnikiem naszego ciała. Jonizacja daje nam wodę ze zbilansowaną ilością minerałów, przez co wraz z nią do naszego organizmu dostarczane są dodatkowo cenne minerały. Dieta na cholesterol zaleca spożywanie dużej ilości ryb morskich i jabłek, które obniżają poziom cholesterolu w krwi. Warto też wypijać w ciągu dnia dwie lub trzy szklanki zielonej herbaty, soku z grejpfruta lub aronii. Pomocny jest także czosnek, obniżający cholesterol o około 10 procent i ciśnienie. 



Nadesłał:

zami

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl