Jak nie dopuścić do zakwaszenia organizmu?


Jak nie dopuścić do zakwaszenia organizmu?
2013-05-27
W obecnych czasach niezwykle trudno nie dopuścić do zakwaszenia organizmu. Za ten stan odpowiada wiele czynników: wszechobecne w naszym życiu konserwanty, siedzący tryb życia, stres, alkohol, palenie tytoniu, wyczynowe uprawianie sportu, a nade wszystko – dieta bogata w węglowodany...

...i białko zwierzęce. Praktycznie cała zawartość naszej lodówki zaburza równowagę kwasowo-zasadową, a szczególnie te produkty, które bardzo lubimy i które spożywamy codziennie: kawa, słodycze, napoje gazowane, cukier, sztuczne słodziki, alkohol, sery żółte, białe pieczywo, wołowina, wieprzowina, kiełbasy i wędliny, dżemy, galaretki, makaron. Te produkty nierzadko trudno wyeliminować z diety. Zmiana trybu życia i przyzwyczajeń żywieniowych w wielu przypadkach jest niemożliwa. Zakwaszenie organizmu niesie ze sobą wiele poważnych konsekwencji zdrowotnych – powoduje ogólne zmęczenie, zaburzenia snu, nerwice, depresje, częste infekcje, zaparcia, osteoporozę, artretyzm, a także nowotwory. Do odkwaszenia organizmu najlepiej stosować specjalne proszki zasadowe. Wyrównują one zaburzoną równowagę kwasowo-zasadową organizmu, uzupełniają w nim niedobory składników mineralnych, neutralizują kwaśną treść żołądkową, poprawiają perystaltykę jelit i wspomagają odchudzanie. Również suplementy diety (sklep) – czyli preparaty witaminowe ze składnikami mineralnymi, aminokwasami i kwasami tłuszczowymi – wspomagają prawidłowe funkcjonowanie naszego organizmu.



Nadesłał:

zami

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl